28

Cream on Top blinkt op alle fronten uit

februari

De Zangersheide-goedgekeurde hengst Cream on Top (Concorde x Roven xx x Gran Corrado) stal 26 februari de show tijdens de jaarlijkse jongepaardenwedstrijd in Schijndel. De valkkleurige vierjarige hengst van fokker en handelaar Hans Dings uit Heeze scoorde over twee omlopen bij de vierjarigen louter 8,5 punten en won met in totaal vier punten voorsprong van de NRPS-goedgekeurde Blom’s Cuba Libre (v. Quaprice Z).

“Ik heb weinig mensen gezien die zo trots zijn op hun fokproduct”, wijst organisator Bert van den Oetelaar naar Hans Dings. “Maar hij heeft er alle reden toe. Cream on Top heeft echt veel kwaliteit. Hij sprong fantastisch in de manieren, los van achteren en is super te rijden”, vertelt hij. Ook ruiter Rob Heijligers was in zijn sas. “Ik rijd al twintig jaar paarden voor Hans Dings en heb al veel goede paarden onder het zadel gehad, maar dit is wel één van de beste!”, vertelt Heijligers.

De ruiter was succesvol in Schijndel, want hij werd ook nog eens eerste en tweede bij de vijfjarigen. Ook hier is de winnaar, Ballade (Calvino x Matterhorn x Renovo), van Hans Dings. De nummer twee, Barcelona (Mr.Blue x Voltaire), heeft Heijligers samen met de familie Thijssen uit Mierlo.« Terug