Afstamming

Geboortejaar: 2007 (11 jaar)
Niveau: 1.10 m
Stokmaat: 1.65 mtr

CONCORDE VOLTAIRE FURIOSO II
GOGO MOEVE
FLYER MARCO POLO
KLASKE
ZULU ROVEN XX LEFTY XX
RECAMIER XX
ROCOCO GRAN CORRADO
KALINE


Pedigree
Cream on Top is alleen vanwege zijn kleur al een bijzondere verschijning. Waar komt deze kleur vandaan? Overgrootmoeder Kaline kreeg de valkkleur mee van de hengst Hollandís Golden Boy en wist deze door te geven. Ze bracht nakomelingen met de kleuren palomino en valk, die ook nog eens bovengemiddeld springen.

Enkele nakomelingen van Kaline zijn:
* palomino Ozzie (v. Faust), Hunter/Jumper USA
* palomino Pastel (v. Faust), Hunter/Jumper USA
* valk Showmaster (v. Nagano), internationaal eventing in Engeland
* palomino Wikke (v. Roven xx), springpaard in Frankrijk.

Kaline gaf ook de valkkleurige merrie Rococo (v. Gran Corrado), die de bijzondere kleur aan alle drie nakomelingen gaf. Naast de moeder van Cream on Top bracht Kaline een valk van de hengst Roven xx en een valk van Gentleman, die succesvol springt in de USA. Cream on Topís moeder, Zulu, is een palomino van 1.70m groot. Ze is geboren in 2004 en is nog niet zo lang in training als springpaard omdat ze eerst voor de fokkerij is ingezet. Zulu stamt af van de volbloedhengst Roven xx, die eerst in de USA en later door Peter Geerink is uitgebracht op internationaal niveau.

Voor de finishing touch aan springgenen is de preferente Concorde ingezet, met Cream on Top als resultaat! Concorde won met Jos Lansink vele internationale proeven, werd Nederlands kampioen in 1994 en KWPN Paard van het Jaar in 2003. De topvererver heeft prachtige modellen met goede bewegingen doorgegeven. Beroemde kinderen zijn o.a. Conquest II, Marius Claudius, Jikke en Victor die op Grand Prix niveau topresultaten boekten. Concordeís nakomelingen springen vlug van de grond, zijn zeer voorzichtig en hebben veel techniek en vermogen en dat zien we ook in Cream on Top terug.